Silk-ka

Silk-ka is een grote internationale organisatie die zijden bloemen produceert en levert aan onder andere bloemisten, interieurzaken en tuincentra. Creatieve geesten die houden van mooie producten en sterk design. En zij vonden in ons de creatieve partner die dat vertaalt naar een sterke uitstraling en identiteit.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

Silk-ka wil inspireren op alle vlakken en deinst niet terug om nieuwe dingen uit te proberen. Ontwikkelen, realiseren, meten en weer terug naar de tekentafel. Op die manier blijft het merk altijd verfrissend en bij de tijd.

Toch sloot Silk-ka’s huisstijl daar niet meer bij aan. Het was stukje bij beetje veranderd door de groei, waardoor uiteindelijk de basis niet meer herkenbaar was. Daarom zochten ze een creatieve partij die dit kon veranderen en daarmee de professionaliseringsslag in gang zou zetten.

Silk-ka bloemen Silk-ka bloemen
Silk-ka social media Silk-ka social media

Onze aanpak

We zijn als eerste aan de slag gegaan met het creëren van een professionele uitstraling. We brachten lijn en structuur in verschillende huisstijlelementen door te werken met duidelijke stramienen en grids. De bestaande huisstijl werd aangescherpt en verwerkt in de bestaande communicatiemiddelen. Zo legden we bijvoorbeeld meer focus op beeldgebruik (zowel videografisch als fotografisch) en ontwikkelden we een communicatiekalender om meer lijn en consistentie in de communicatie te brengen.

Silk-ka brochure covers
Silk-ka folder
Silk-ka visitekaartje
Silk-ka brochure inspiratie
Silk-ka fotografie
Silk-ka brochure inspiratie
Wij zien onze samenwerking met Morskieft Ontwerpers als een echte toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Zij ondersteunen bij het bewaken van onze huisstijl en zorgen ervoor dat wij ieder seizoen weer een prachtige brochure uit kunnen brengen. Kortom een creatieve en professionele partner die mee denkt én ons merk versterkt.
- Anneke Snijders, Managing director Silk-ka
Play video

Merk versterken

De volgende wens was van Silk-ka een sterk en herkenbaar merk maken. Dat vroeg om teruggaan naar de kern van Silk-ka, met identiteits- en DNA-sessies vol vragen als: wat vertelt Silk-ka? Wat vertellen de medewerkers? En wat is het gewenste imago? Vanuit hier formuleerden we een gewenste identiteit en bepaalden we welke stappen, welk gedrag en welke merkwaarden hiervoor nodig zijn. Dit legden we vast in een compact brandbook.

Vanuit het brandbook ontwikkelden we nieuwe beelden en typografie om het merk de juiste uitstraling te geven. Er zijn nieuwe middelen gekozen die passen bij de ingeslagen weg, maar zijn er ook middelen afgevallen of bijgesteld. Zo ontwikkelden we seizoensgebonden collectiebrochures, uitgebreide PDF-brochures en inspirerende e-mailmarketing. We hielpen Silk-ka meer te denken vanuit het merk dan vanuit producten, waarbij het aanspreken van de emotie van de doelgroep het belangrijkst is.

Silk-ka zijde bloemen Silk-ka zijde bloemen

Flowers for life

Silk-ka brochure inspiratie
Silk-ka zijdebloemen
Silk-ka brochure inspiratie
Silk-ka zijdebloemen inspiratie
Silk-ka brochure
Silk-ka zijdebloemen inspiratie

Het eindresultaat

De gezamenlijke inspanning transformeerde Silk-Ka van internationaal bedrijf naar internationale trendsetter en inspirator. Door het gebruik van de juiste visuele elementen en inhoudelijke boodschap werkt iedereen nu vanuit het merk Silk-ka in plaats van het product. Vanuit die gedachte verrassen we de doelgroep continu met nieuwe concepten. Concepten en elementen die het gevoel raken én een inhoudelijke boodschap overbrengen. En de doelgroep on- en offline inspireren met nieuwe combinaties en producten die passen binnen de huidige trends. Zo blijft Silk-ka voorop lopen in de wereld van ‘flowers for life’.

Silk-ka zijdebloemen inspiratie Silk-ka zijdebloemen inspiratie

Wat hebben we
precies gedaan?

Bekijk ook deze sterke cases.

De Kok

Lees verder
De Kok fotografie De Kok fotografie

Gemeente Deventer

Lees verder
Gemeente Deventer merkidentiteit case Gemeente Deventer merkidentiteit case

Heracles Almelo

Lees verder
Heracles Almelo fans Heracles Almelo fans

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT leerlingen Heutink ICT leerlingen
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op