Saxion Hogeschool

Saxion bereidt de nieuwe generatie voor op een smart wereld. Een wereld waarin de kracht van mens en technologie worden gecombineerd tot oplossingen die onze maatschappij verder brengen. Maar hoe vertaal je die ambitie naar een passende huisstijl? En hoe creëer je een identiteit die de strategische koers ondersteunt en tienduizenden studenten aantrekt? Daar mochten wij bij helpen.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

De opdracht ontstond vanuit de vraag van Saxion: hoe past de huidige huisstijl in de (nieuwe) propositie Get Ready for a Smart World? Saxion zocht naar een flexibel inzetbare stijl, die perfect aansloot bij diverse doelgroepen. Dat leidde tot een revitalisering van de bestaande huisstijl om de nieuwe propositie optimaal te ondersteunen.

Saxion case Saxion case
Saxion Hogeschool Aanpak Saxion Hogeschool Aanpak

Onze aanpak

De basis voor een geslaagde huisstijl is samenwerking. Het verzamelen van inhoudelijke en creatieve input vanuit makers en medewerkers om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Daarom stelden we een projectgroep samen die de bestaande huisstijl analyseerde en alle bestaande communicatiemiddelen beoordeelde vanuit de vernieuwde propositie. Daarnaast bepaalde de projectgroep de reikwijdte waarbinnen de nieuwe huisstijlelementen moesten vallen. Vanuit die bevindingen schetsten we aangepaste ontwerpen, vanuit de bestaande huisstijl.

We presenteerden de ‘nieuwe’ huisstijl als vijf elementen. Vijf ‘huisstijlblokken’ die samen een communicatiemiddel vormen: logo, kleur, beeld, typografie en stramien. Alle elementen hebben eigen richtlijnen, maar kunnen vrijuit worden gecombineerd. Hierdoor kan Saxion spelen met de huisstijl en zelf bepalen hoe een middel het beste aansluit bij de doelstelling en doelgroep. Weg huisstijl met vaste stramienen, berekeningen en opbouw, op naar een identiteit met vrijheid en flexibiliteit.

Huisstijl Saxion Hogeschool 1
Huisstijl Saxion Hogeschool 2
Huisstijl Saxion Hogeschool 3
Huisstijl Saxion Hogeschool 4
Huisstijl Saxion Hogeschool 5
Huisstijl Saxion Hogeschool 6

Het eindresultaat

We werken continu aan de ontwikkeling van de huisstijl op alle niveaus. Denk aan het aanscherpen van basiselementen als animatie, video en illustratie, maar ook merkinhoudelijke thema’s als merkarchitectuur en merkbeleving. Het is een geweldige uitdaging om zo’n grote, dynamische organisatie te ondersteunen en stukje bij beetje meer Ready te zien worden voor een Smart World!

Bekijk de website
Saxion Saxion
Saxion Fotografie 2x
Saxion iconen
Saxion routing
Saxion poster

Wat hebben we
precies gedaan?

Bekijk ook deze sterke cases.

TenCate Outdoor Fabrics

Lees verder
Ten Cate Outdoor Fabrics campagne Ten Cate Outdoor Fabrics campagne

Twente Branding

Lees verder
Twente Board ROC van Twente Twente Board ROC van Twente

ZuivelNL

Lees verder
ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector

Deltex

Lees verder
Deltex Deltex
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op