Coulisse

Coulisse is een wereldspeler in raamdecoratie. Met slimme technologie, geavanceerde collecties en unieke dessins tillen zij de markt naar een hoger niveau. Maar met een heldere identiteit en herkenbare uitstraling groeien ze vooral uit tot een ijzersterk merk. Dit merk hielpen wij vormgeven én vertalen naar een nieuw innovatief Do It Yourself-medewerkersportaal.

Lees snel verder

Hoe kwam dit project tot stand?

Coulisse onderscheidt zich door enorme technische kennis te combineren met een persoonlijke benadering van klanten. Met medewerkers die meedenken en altijd een oplossing vinden. Om dat hoge kennisniveau te behouden moeten (nieuwe) medewerkers altijd toegang hebben tot informatie over producten, productsystemen en mogelijkheden.

Daarom ontwikkelde Coulisse voor hun Do it Yourself-afdeling (DIY) een gloednieuw medewerkersportaal. Hierin vinden medewerkers alle belangrijke kennis rondom de concepten en producten van DIY en interessante (kennis)artikelen. Wij mochten het portaal ontwerpen met een gebruiksvriendelijk design, waarin de typische ‘Coulisse-stijl’ in ieder detail terugkomt.

Showroom Coulisse Aanpak Coulisse DIY portaal Showroom Coulisse Aanpak Coulisse DIY portaal
Coulisse DIY Portal Schetsen product cards grafisch ontwerp Coulisse DIY Portal Schetsen product cards grafisch ontwerp

Onze aanpak

Doordat we al tientallen jaren de vaste designpartner van Coulisse zijn, kennen we het bedrijf van binnen en buiten. We hielpen hun onderscheidende uitstraling vormgeven en werken nog dagelijks aan het versterken daarvan. Van journals tot website.

Die ervaring gebruikten we om alle typische Coulisse-stijlelementen terug te brengen in het nieuwe DIY-portaal en de huisstijl te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan stijlvol kleurgebruik, herkenbare typografie, slim gebruik van beeld en focus op gebruiksgemak en duidelijkheid.

Synergie tussen techniek en design

Hoe mooi het grafisch ontwerp ook is, een succesvol portaal ontstaat alleen bij goede synergie tussen design en techniek. Daarom werkten we nauw samen met Cube, dat de technische realisatie verzorgde. Cube ontwierp de technische inventarisatie, het samenstellen van de wireframes en de technische realisatie van het DIY-portaal.

Bekijk de case van Cube
Coulisse DIY Portal Mockup i Mac product overview pagina Coulisse DIY Portal Mockup i Mac product overview pagina
Coulisse DIY Portal Mobiele weergaven
Coulisse DIY Portal responsive mockup Productpagina

UI én UX

Wij vulden de wireframes met tot in detail uitgewerkte designs. Zo zorgden we voor uitgewerkte microanimaties bij mouse-overs, interacties bij formulieren, scroll-animaties, product-carrousels en uitklapmenu’s. Allemaal geoptimaliseerd voor desktop, mobiel en tabletschermen. Van typografie tot herpositionering van elementen op kleinere schermen: over ieder detail is nagedacht. Hierdoor kon Cube de pagina’s snel en efficiënt ontwikkelen, zonder onduidelijkheden of eigen interpretaties.

Met het gebruiksgemak dat Cube in het portaal realiseert komen een optimale User Interface (UI) én optimale User Experience (UX) samen.

Coulisse DIY Portal UX responsive design mobiele paginas Coulisse DIY Portal UX responsive design mobiele paginas
Samen met Morksieft Ontwerpers hebben we een kwalitatief hoogwaardige website mogen opleveren voor een gezamenlijke opdrachtgever. Een prettige samenwerking waarbij oog voor detail en kwaliteit voorop stonden. Onze developers konden erg goed uit de voeten met de opgeleverde UI-kit.
- Rogier Lohuis, Digital projectmanager Cube
Coulisse DIY Portal Desktop mockups diverse paginas Coulisse DIY Portal Desktop mockups diverse paginas

Het eindresultaat

Werknemers van Coulisse hebben in een paar klikken toegang tot een gebruiksvriendelijk ontworpen portaal waarin ze alle informatie snel vinden. Zo kunnen klantenservicemedewerkers alle vragen beantwoorden, ongeacht het product. Ook kunnen ze handige deel-links sturen, waarmee klanten de informatie over producten rustig kunnen teruglezen op productpagina’s. Hier vinden ze bijvoorbeeld Q&A’s, montagehandleidingen, foto’s van beschikbare accessoires en nog veel meer.

Met het DIY-portaal kan Coulisse niet alleen meer klanten helpen in minder tijd, door de passende designs werken ze tegelijkertijd aan het verder versterken van hun merk.

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT leerlingen Heutink ICT leerlingen

TenCate Outdoor Fabrics

Lees verder
Ten Cate Outdoor Fabrics campagne Ten Cate Outdoor Fabrics campagne

Deltex

Lees verder
Deltex Deltex

Silk-ka

Lees verder
Silk-ka bloemen Silk-ka bloemen
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op