Van Merksteijn Staalcoating

Van Merksteijn Staalcoating is dé specialist in het conserveren van staal en staalconstructies. Door middel van poedercoating, natlak en het aanbrengen van brandwerende coating helpt Van Merksteijn staalbouwers in Nederland, Noord-Duitsland, maar ook voor klanten zoals energiebedrijven die werken met windmolens. De geconserveerde producten van Van Merksteijn worden in heel Europa toegepast.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

In het verleden was Van Merksteijn Staalcoating nog onderdeel van Van Merksteijn International, maar sinds 2006 ging het bedrijf verder als zelfstandige onderneming. De huisstijl en de website is sindsdien ongewijzigd gebleven en met name op inhoud sloot de website ook niet meer aan bij waar Van Merksteijn Staalcoating tegenwoordig voor staat.

Met deze vraag kwamen zij bij ons om kritisch te kijken naar de huisstijl, om deze aan te scherpen en te moderniseren met behoud van het logo. Als vervolgstap hebben we diverse middelen mogen ontwerpen waaronder natuurlijk de website. Een mooie totaalklus dus om bezig te gaan met de merkidentiteit en merkdesign.

Van merksteijn staalcoating pand Van merksteijn staalcoating pand
Van merksteijn staalcoating Van merksteijn staalcoating

Onze aanpak

Een vernieuwde visuele identiteit met behoud van het logo; dat was de wens. Toch konden we het niet laten om een kleine verbeterslag te slaan op het logo. Hiernaast zie je de minimale veranderingen die we hebben toegepast om ervoor te zorgen dat het nieuwe logo klaar is voor gebruik in moderne middelen. De grove slagschaduw en kleurverloop is verdwenen en de descriptor 'staalcoating' is nu ook in klein formaat een stuk beter leesbaar. Ten slot sleutelden we nog iets aan de spatiëring tussen de letters in het logo. Het nieuwe logo is meer in balans en zowel groot als klein goed leesbaar.

De rode kleur is erg belangrijk voor de identiteit, maar verder was het bestaande kleurenpalet klein. Met respect voor de oude uitstraling deden we een aantal toevoegingen aan het kleurenpalet met ook digital design in ons achterhoofd. Ook beeld, vorm en typografie werd aangepakt in ons ontwerp. Het beeld mocht het stoere karakter van Van Merksteijn benadrukken. In typografie maken we onderscheid tussen grote vetgedrukte koppen, tekst als vormelement in outline en een goed leesbare letter voor de bodytekst. Goede vormentaal kan een visuele identiteit eigen maken. We kozen voor Van Merksteijn om de diagonale lijnen uit het beeldmerk terug te laten komen als vormen. Alles bij elkaar vormde een goede basis die we verder kunnen inzetten in de toekomst.

Vms logos
Vms vormentaal
Vms powerpoint
Offertemap van merksteijn staalcoating

De kracht van wireframes

Vanuit de nieuwe huisstijl konden we bezig met de nieuwe website, maar niet voordat er wireframes zijn gemaakt. Wireframes zijn technische schetsen van pagina’s waarin functioneel beschreven wordt wat er op de website komt. We bespraken met Van Merksteijn welke informatie belangrijk is voor klanten, voor henzelf en voor partners. Door samen met de klant goed te kijken naar wireframes, kunnen we afkaderen wat we technisch gaan bouwen en waar dus ook een ontwerp voor mag komen.

De oude website was niet meer gewijzigd sinds 2006, dus veel van de inhoud was niet meer relevant. Ook waren er veel nieuwe dingen die Van Merksteijn Staalcoating wilde vertellen. Informatie over producten, processen en het communiceren van vacatures. De nieuwe website is dus niet alleen visueel anders geworden, maar ook in structuur en opbouw.

Van Merksteijn Staalcoating Wireframes Van Merksteijn Staalcoating Wireframes
Vms fotografie Vms fotografie

Content is key

Met alleen een nieuw ontwerp ben je er nog niet. Een ontwerp gaat leven met de juiste tekst en beeld. In samenwerking met tekstschrijver Luuk Talens zijn er diverse interviews gehouden om het ‘nieuwe verhaal’ van Van Merksteijn Staalcoating te vertellen. Ook schreven we richtlijnen waarmee een fotograaf ingezet werd om beelden te schieten voor een nieuwe beeldbank. Deze beelden passen volledig bij de nieuwe visuele identiteit en zie je naast de website ook terug in andere middelen.

De wireframes worden 'ingekleurd' met de nieuwe huisstijl, teksten en fotografie. Het komt allemaal samen in het ontwerp voor de nieuwe website.

Een kijkje op de werkvloer bij Van Merksteijn Staalcoating

Van Merksteijn Staalcoating Staal vervoer
Van Merksteijn Staalcoating Straler
Van Merksteijn Staalcoating poedercoaten
Van Merksteijn Staalcoating Staal coating

Het eindresultaat

Op de nieuwe website komt alles samen. Alles staat in lijn met elkaar. Het ontwerp is een natuurlijke vervolgstap van identiteit die we hebben opgehaald en neergezet. We zijn bij de kern van Van Merksteijn Staalcoating gebleven, maar we hebben het merk klaargestoomd voor de toekomst.

Benieuwd naar het eindresultaat? Klik op de link hieronder om de website te bekijken.

Bekijk de website
Mockup van merksteijn staalcoating ipad Mockup van merksteijn staalcoating ipad
Vmarksteijnstaalcoating mockups
Vms mockup mobile 2
Vms mockup desktop
Vms mockup mobile
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op