ZuivelNL

Als ketenorganisatie in de zuivelsector communiceert ZuivelNL met zo’n beetje alle partijen in de zuivel. Van melkveehouder tot zuivelverwerker. Ze initiëren onderzoek en innovatie binnen de sector en zijn aanjager van projecten die leiden tot ontwikkeling op gebied van duurzaamheid en dierwelzijn. Wij mochten hen helpen bij het versterken van hun online uitstraling.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

ZuivelNL staat voor verbinding, vernieuwing en innovatie. Daarom wilden ze een online uitstraling creëren die daarbij past. Door de verouderde website te vernieuwen, meer ruimte te maken voor duidelijke en regelmatige communicatie met stakeholders en door traditionele afbeeldingen van koeien te vervangen voor modernere beelden.

Bovendien wilden ze ook de manier van communiceren verfrissen. Bijvoorbeeld door zuivelnoteringen en marktprijzen uitgebreider en visueel aantrekkelijker te delen, maar ook door de publicatie Zuivel in Cijfers een passende look en feel te geven die aansluit bij de organisatie. Hiermee creëert ZuivelNL voor iedereen in de zuivelsector context van abstracte cijfers en data, op een informatieve en herkenbare manier.

ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector
ZuivelNL grafiek ZuivelNL grafiek

Onze aanpak

Om optimaal aan te sluiten bij de behoeften uit de sector brachten we in interactieve sessies met ZuivelNL de doelgroepen, doelen en aanwezige content in kaart. Vanuit die inzichten schaafden we de sitemap en wireframes bij en plaatsten we de content van de oude website in een nieuwe, beter passende, structuur.

Het logo bleef hetzelfde, maar we ontwierpen een huisstijl die perfect past bij de positionering en ambitie van ZuivelNL. Met frisse kleuren groen en blauw die zorgen voor herkenning en betrouwbaarheid en een eigentijdse typografie in combinatie met beeld dat de moderne zuivelsector weergeeft. Daarnaast verwerkten we stijlvolle datavisualisaties in het website design. We kozen voor interactieve grafieken die wekelijks automatisch vanuit het datasysteem worden aangevuld.

We kozen voor het Craft CMS. Door dit modulaire webdesign is de website zeer geschikt voor de veelzijdige content die gedeeld wordt. En met een compacte CMS-training kunnen ze bij ZuivelNL zelf gemakkelijk de webcontent blijven managen.

Voor de creatieve invulling en (digitale)producties werk ik graag samen met Morskieft Ontwerpers. Het klikt gewoon zowel professioneel zakelijk als collegiaal. Dat levert mooie resultaten op.
- Rob van Dongen, ZuivelNL

Complexe data aantrekkelijk maken

De jaarlijkse publicatie Zuivel in Cijfers wordt veelvuldig gelezen en gebruikt in de zuivelsector. We ontwikkelden een illustratiestijl die passend is bij de nieuwe huisstijl en die op de juiste wijze informatie overbrengt.

Voor ons is er niets mooiers dan complexe data aantrekkelijk maken. Zo komt de lezer los van kale tabellen en wordt de informatie beter opgenomen. Koeien, geiten, een stuk kaas, melkfabrieken, geldstromen en wereldbollen, we visualiseerden alles. Vervolgens combineerden we tabellen, grafieken, teksten en illustraties tot een glashelder document. Zo wisten we samen met het team van ZuivelNL een enorme hoeveelheid data overzichtelijk én aantrekkelijk over te brengen.

Neem contact op
ZuivelNL infographic zuivel in cijfers ZuivelNL infographic zuivel in cijfers
Zuivel NL infographic jaarverslag
Zuivel NL infographic jaarverslag
Zuivel NL infographic jaarverslag
Zuivel NL infographic jaarverslag

Het eindresultaat

ZuivelNL kan nu vertrouwen op een website, jaarverslag, datapublicatie en e-mail template vanuit dezelfde merkidentiteit. Daarmee ligt een goede basis voor alle communicatie met de stakeholders. Nu en in de toekomst. We staan nog ieder jaar klaar om de Zuivel in Cijfers aan te vullen met nieuwe data en de website te blijven doorontwikkelen en verbeteren. Zo versterken we stap voor stap de online uitstraling van ZuivelNL.

Bekijk de website
Zuivel NL website Zuivel NL website

Wat hebben we
precies gedaan?

Bekijk ook deze sterke cases.

Deltex

Lees verder
Deltex Deltex

FBK Games

Lees verder
Fbk games hordelopen Fbk games hordelopen

Het Verzet Kraakt

Lees verder
Het Verzet Kraakt Het Verzet Kraakt

Silk-ka

Lees verder
Silk-ka bloemen Silk-ka bloemen
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op