Werken bij ROC van Twente

ROC van Twente verzorgt mbo-onderwijs op verschillende locaties in regio Twente. Een grote, dynamische organisatie met verschillende afdelingen en diverse doelgroepen. Naast de ‘reguliere’ mbo-student biedt ROC van Twente namelijk ook volwassenen onderwijs aan. En dan hebben we het nog niet eens over de 2000+ collega’s voor en buiten de klas. Kortom, een organisatie met vele gezichten die diep geworteld is in de Twentse regio.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

Grote organisaties, grote vraagstukken. Zo ook op digitaal gebied bij ROC van Twente. Wij mochten ons buigen over het vraagstuk: 'Hoe ontwikkelen we een stevig online platform waarop meerdere websites gedraaid kunnen worden.' Daarbij kwam direct de concrete uitdaging om de website werkenbijrocvantwente.nl. vavolyceumtwente.nl en de corporate website rocvantwente.nl te vernieuwen binnen dit nieuwe platform.

Hieronder lees je het traject dat we zijn aangegaan omtrent werkenbijrocvantwente.nl. Dat gaat verder dan ontwerpen en coderen. We halen behoeftes op en vertalen dit tot een basis waarmee de visie van ROC van Twente optimaal tot uiting komt. In beleving, in vorm en in taal.

Werken Bij ROC Van Twente Website Mobiele Mockup Werken Bij ROC Van Twente Website Mobiele Mockup
ROC van Twente medewerkers ROC van Twente medewerkers

Werken bij ROC van Twente

In 2016 heeft ROC van Twente een nieuwe huisstijl gekregen. De 'werken bij' website was echter nog niet omgezet naar deze stijl. Naast deze uitdaging op vorm kregen we ook te maken met een technische uitdaging. Een koppeling met AFAS waardoor de openstaande vacatures (met de informatie vanuit AFAS) getoond worden op de website.

Door vanaf de start van het traject het gesprek met zowel het projectteam (HR en Communicatie) en AFAS kwamen we tot de beste technische oplossing én deden we ook nog eens inhoudelijk verbeteringen.

Onze aanpak

We zijn gestart met verschillende strategische sessies. Samen met team Communicatie en HR hebben we wensen opgehaald en uitgangspunten met elkaar bepaald. Zo hebben we functioneel, visueel en inhoudelijk in kaart gebracht wat we gaan maken, voor wie en wat we hiermee gaan bereiken.

De volgende stap na deze sessies is het opzetten van het functioneel ontwerp, onderdeel hiervan zijn de wireframes. In deze fase denken we ook na over een logische inhoudelijke opbouw van de verschillende pagina's met de daarbij wenselijke functionaliteiten. Hierdoor vormt de website, vanuit technisch oogpunt zich steeds iets verder.

Na de wireframes zijn we begonnen met het visuele ontwerp. Hoe gaat de website eruit zien en onmiskenbaar gelinkt worden aan het merk ROC van Twente. We deden een toevoeging op de bestaande richtlijnen voor de huisstijl om het gebruik digitaal te verbeteren. Na diverse designrondes, presentaties en inhoudelijke afstemming hebben we de website kunnen voeden met de juiste content.

In een tijdspad van een half jaar hebben we vanaf de eerste strategische sessie tot aan de livegang een intensief traject bewandeld waarbij we erg trots zijn op het eindresultaat!

Presentatie wireframes roc werken bij Presentatie wireframes roc werken bij
ROC Corporate huisstijl vs Wervende huisstijl ROC Corporate huisstijl vs Wervende huisstijl

Corporate of wervend?

Kijkend naar de huisstijl maakt ROC van Twente een duidelijke knip als het gaat om de corporate stijl en de wervende stijl van het merk. De corporate stijl heeft de bekende rode en blauwe kleurstelling, en de wervende stijl maakt gebruik van het gehele kleurenpalet. Werken bij ROC van Twente ligt eigenlijk tussen deze twee stijlen in. We hebben er daarom voor gekozen om bij de 'werken bij' stijl de blauwe kleur te gebruiken en deze uit te breiden met andere blauwtinten uit het kleurenpalet. Daarnaast gebruiken we de overige kleuren als accenten om het geheel een extra dimensie te geven.

Op deze manier hebben we binnen de huisstijl van het ROC van Twente een nieuwe lijn gecreëerd met bestaande bouwstenen en heeft 'werken bij' zijn eigen plek geclaimd.

Een consistente stijl, ook op digitale middelen

Een andere uitdaging is de toepassing van de vormentaal. ROC van Twente haalt veel herkenbaarheid uit de toepassing van schuine, gekleurde vlakken. Deze komt overal terug. Op geprinte media en andere offline middelen wordt dit correct toegepast, dit zorgt voor een consistente herkenbare ROC-stijl. Tijdens onze analyse viel ons op dat de toepassing op digitale middelen niet altijd goed uit de veren kwam. Digitale richtlijnen waren nog niet goed opgenomen in de huisstijl, dus hier zijn door de jaren heen verschillende interpretaties op losgelaten.

We hebben dit onder de loep genomen en hier consistentie in aangebracht. Zo hebben we op de nieuwe website de herkenbaarheid van ROC van Twente in vormentaal, die flexibel genoeg is om in stand te blijven ongeacht schermformaat.

Mobiele website mockups Werken Bij Roc van Twente Mobiele website mockups Werken Bij Roc van Twente

Het eindresultaat

De website van werken bij ROC van Twente is de eerste website die is live gegaan op het nieuwe online platform. Het vormt de basis van verschillende bouwstenen, die ook inzetbaar zullen zijn bij de corporate website. De nieuwe 'werken bij' website sluit nu ook eindelijk aan bij de nieuwe uitstraling, is voorzien van de juiste fotografie én diverse verhalen van medewerkers om te prikkelen.

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hier de website van werkenbijrocvantwente.nl

Ga naar de website
Website paginas Werken bij ROC van Twente Website paginas Werken bij ROC van Twente

Laat je ook inspireren door deze cases

Van Merksteijn Staalcoating

Lees verder
Van merksteijn staalcoating case Van merksteijn staalcoating case

Taurus

Lees verder
Bedrijfsovername 2x Bedrijfsovername 2x

Coulisse

Lees verder
Coulisse impressie raamdecoratie - Click&Go Duo Roller Coulisse impressie raamdecoratie - Click&Go Duo Roller

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT leerlingen Heutink ICT leerlingen
Morskieft Ontwerpers

Ook op zoek naar een 'werken bij' website die werkt voor jouw organisatie?

Wij gaan graag vanuit onze passie voor merken en ervaring op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie het gesprek aan!

Neem contact op