Taurus

Wil je groeien met jouw organisatie, kies je voor een nieuw hoofdstuk of moet je strijden voor je voortbestaan? Dan kan Taurus je helpen. Met een hechte groep specialisten werkt Taurus op gebied van bedrijfsovernames, restructuring & recovery en bedrijfswaarderingen. Altijd vanuit persoonlijke betrokkenheid en dat mag ook doorklinken in hun eigen uitstraling.

Lees snel verder

Hoe is het project tot stand gekomen

De oude visuele identiteit paste niet langer meer bij de kwaliteit en ambitie van Taurus. Tijd voor een frisse blik en een duidelijke positionering. Een gedegen en toekomstbestendig merk neerzetten was de wens van alle partners. In hun zoektocht naar een partner die dit proces op een grondige manier kon aanpakken kwamen wij in beeld. In gedrevenheid zaten we direct op dezelfde golflengte en gingen we samen het proces aan om te komen tot een passende positionering, huisstijl én website.

Bedrijfsovername 2x Bedrijfsovername 2x
Taurus sessie Taurus sessie

Onze aanpak

Na de kennismaking volgde als snel een strategische sessie. We vuurden vragen op ze af en met behulp van onze methodieken doken we samen dieper in de wereld van Taurus. Waar kwamen ze vandaan, waar staan ze voor en waar willen ze naartoe. Deze sessie vertelde ons veel over de dynamiek en denkwijze van Taurus.

Ze vertelden ons over de verschillen in werkzaamheden. Aan de ene kant het begeleiden van bedrijfsovernames en aan de andere kant de hulp die ze bieden wanneer een bedrijf in zwaar weer verkeerd. En denk ook aan vraagstukken waar zij dagelijks mee bezig zijn zoals: hoe waardeer je een online shop? En hoe kunnen we jonge ambitieuze ondernemers helpen tijdens hun loopbaan? Belangrijk voor ons om Taurus dit in hun eigen woorden te laten vertellen, zodat we het op de juiste wijze kunnen doorvertalen in het merk. De input hielp ons tot een helder strategisch document. Een krachtig merkverhaal. Een basis waar vanuit we zijn gaan ontwerpen.

Het eindresultaat

Een nieuwe identiteit, een krachtig beeldmerk met bijpassend kleurenpalet. Een kleurenpalet dat zich kenmerkt door de stijlvolle blauw gecombineerd met de bronzen kleur (een knipoog naar de kleur van de Wall Street bull). Een vormentaal die zich in de markt onderscheid door het gebruik van organische lijnen (herleid uit het beeldmerk). Een stevig typografie waarin de schreven aan het uiteinde van de letters opvallen en de juiste eigenheid meegeven.

Vanuit deze basis hebben we de vertaling gemaakt naar diverse middelen. De website is in zijn geheel nieuw ontwikkeld. Het nieuwe merkverhaal en de nieuwe uitstraling moesten beter online gepresenteerd worden. Belangrijk onderdeel hiervan was de fotografie; een realistische weergave van Taurus, echte mensen, echte momenten. Een hecht team van professionals.

De opbouw van de website is op basis van wireframes en een functioneel ontwerp stap voor stap ingevuld. De strategie en ambities van Taurus waren hierbij het uitgangspunt. Uiteindelijk hebben we beeld en tekst (geschreven door Luuk) samengebracht en vormt de website: taurus.nl, een passende afspiegeling van Taurus Corporate Finance.

Naast de website mochten we ook een aantal andere communicatiemiddelen ontwerpen. Van powerpoint tot interne signing. De nieuwe huisstijl biedt een goede basis voor de toekomst. Hierbij hopen wij in de toekomst als creatief partner nog veelvuldig te sparren met het enthousiaste team van Taurus!

Taurus website Taurus website
Wireframes Taurus
Team Taurus 2
Visitekaartjes Taurus
E-mailhandtekening Taurus
Team Taurus
Mobiele website Taurus
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op