Mensen houden van verhalen. Een verhaal leest of luistert lekkerder weg dan een strategisch document met ontelbare bladzijdes. Welk verhaal vertelt jouw organisatie? Waar kom je vandaan, waar sta je voor en waar ga je naartoe? Een goed merkverhaal vertelt dit in een pakkende tekst die je raakt. We vertellen je graag hoe je met ons een sterk merkverhaal schrijft!

Lees hieronder verder

Wat is een merkverhaal precies?

Een merkverhaal wordt ook wel eens brandstory of corporate story genoemd. Het woord zegt het al… het vertelt het verhaal van jouw merk. En net als ieder verhaal heeft een merkverhaal een begin, middenstuk en einde. Het pakt je en zet de juiste tone of voice neer. Het is niet zomaar een leuk stukje tekst, maar het gaat om de kern van jouw organisatie. Ieder woord en iedere zin is jouw merk ten voeten uit. Ken je die samenvattingen nog die je vroeger maakte? Het merkverhaal is dé ultieme samenvatting van wie je bent, waar je vandaan komt, waar je voor staat en waar je naartoe gaat.

Waaraan voldoet een goed merkverhaal:

  • Het wordt verteld in de taal van jouw organisatie
  • Het is ambitieus, eerlijk en kernachtig
  • Het geeft antwoord op de juiste vragen
  • Het geeft een gevoel van herkenning en trots als je het leest
Ontwerpbureau meeting Ontwerpbureau meeting

Waarom heb je een goed merkverhaal nodig?

Die samenvatting van vroeger maakte je met een reden: om iets beter te onthouden. Zo werkt een merkverhaal ook. Door met de juiste woorden tot de kern te komen, wordt jouw verhaal onthouden en doorverteld. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. Allereerst creëer je een inspirerende brandstory voor je team, waarvan mensen trots zeggen: “yes, dat zijn wij!” Maar het is ook voor je doelgroep prettig. Zij kunnen zich identificeren met je verhaal, verbondenheid voelen en denken: “yes, daar wil ik bijhoren!”.

Hoe ontwikkelen we een passend merkverhaal?

Het merkverhaal is de ultieme oplevering van onze merkidentiteitssessies. Met alle info die we ophalen bij jouw organisatie gaan we zitten. Met een kop koffie, pen, papier, laptop en fronsend gezicht vinden we precies die woorden die passen. We bespreken de conceptversie met jou, zetten samen de puntjes op de ‘i’ en het verhaal staat als een huis. Alles komt erin samen: doelgroepen, kernwaarden, positionering en beloftes. Deze werken we bovendien verder uit in een uitgebreid document.

Onze cases in de spotlight

Het Verzet Kraakt

Lees verder
Het Verzet Kraakt Het Verzet Kraakt

Heracles Almelo

Lees verder
Heracles Almelo fans Heracles Almelo fans

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT Digibord Heutink ICT Digibord

Twente Branding

Lees verder
Twente branding staand Twente branding staand

Merkidentiteit gaat verder dan merkverhaal

Morskieft Ontwerpers

Wil jij ook een onderscheidend merkverhaal?

Kom met ons kennismaken of sparren. Digitaal of op kantoor in Dock36.

Neem contact op