Heracles Almelo

Heracles Almelo is misschien wel de mooiste club van Nederland. Meer dan 100 jaar historie, een vleugje Griekse goddelijkheid en de grootste supportersgroep die op de fiets naar het stadion komt. Sympathiek, gemoedelijk, maar ook een vaste waarde in de Eredivisie. Kortom: een geweldige club om creatief partner voor te mogen zijn!

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

‘Presenteer jullie (creatieve) visie over de toekomst van Heracles Almelo’, luidde de pitchaanvraag begin 2015. En dat betekende dat alle remmen los gingen in Enter. Een unieke kans, werken voor een Eredivisieclub! Maar vooral een uitdagend creatief marketingvraagstuk.

We gingen de uitdaging aan met vernieuwende concepten op het gebied van marketing, communicatie én vorm!

Heracles Almelo Epic Morskieft Heracles Almelo Epic Morskieft
Heracles Almelo logo schets Heracles Almelo logo schets

Onze aanpak

De weg naar een nieuwe huisstijl kon Heracles en ons maar op één plek beginnen: bij de supporters. In vier sessies dacht een groep supporters stap voor stap mee over het nieuwe logo van Heracles Almelo. Wat doen we met de kleur? Voegen we nieuwe elementen toe? Behouden we de zwart-witte strepen? Het leidde tot een gloednieuw Heracles logo dat we met trots presenteerden voor het seizoen 2015-2016.

Vanaf dat moment zijn wij creatief partner van Heracles en werken we samen aan het neerzetten van het merk. Hoe kunnen we de identiteit ook op social media steviger neerzetten? Hoe gaan we om met de uitstraling van de kidsclub? En hoe zorgen we voor groot bereik en de juiste boodschap tijdens de seizoenkaartcampagne? Allemaal vraagstukken waarin we onze expertise konden gebruiken.

Play video
Heracles Almelo bus
Heracles Almelo shirt
Heracles Almelo Grolsch logo ontwerp
Heracles Almelo logo ingang

‘Buitengewoon Heracles’

Begin 2021 was het tijd voor een opgefrist merkfundament. Samen met de projectgroep en supporters dachten we na over de merkwaarden, visie en missie van de club. Dat vertaalde zich naar een stevig document, dat we samen met sportmarketingbureau One:Nil ontwikkelden. Dit document vormt de basis voor het merk Heracles Almelo voor de komende jaren. Het welbekende ‘U, jij en ik. Wij zijn Heracles’ maakt plaats voor een nieuwe pay-off: Buitengewoon Heracles.

Met het merkfundament op orde ontwikkelden we een seizoenkaartcampagne. Een campagne die draaide om het einde van corona, het einde van lege stadions en de terugkeer naar het echte club- en stadiongevoel. Die campagne heet ‘Net als toen’. Bij ‘Net als toen’ stonden niet de spelers in de spotlights, maar de mensen die de club groot maken: de supporters. Met in vetgedrukte typografie de songtekst van één van de clubliederen op de achtergrond was de boodschap duidelijk: bemachtig je seizoenkaart en beleef volgend seizoen weer net als toen!

Het team van Heracles (en ondersteunend personeel) bezochten trouwe supporters thuis en overhandigden hen een echte Heracles-vlag. Deze actie, samen met doelgerichte online marketing door Adwise, prachtig videomateriaal van Studio MAD én de superloyale supportersgroep, zorgde dat de verkoopdoelen ruimschoots werden gehaald. Alles klaar voor een topseizoen, met de sfeer ‘net als toen’!

Heracles Almelo campagne Heracles Almelo campagne
Heracles Heracles Almelo campagne Net als toen
Heracles Almelo social media
Heracles Almelo advertentie
Heracles Almelo social media

Het eindresultaat

De pay-off ‘Buitengewoon Heracles’ zie je geregeld terugkomen in alle marketing en communicatie van de club. We blijven samen werken aan het versterken van deze boodschap, zodat iedereen weet waar Heracles voor staat. We blijven bovendien continu samenwerken aan acties die de club en de loyale en bevlogen supporters verbinden. We zijn trots op onze bijdragen en we hebben grote stappen gezet. Toch weten we als marketeers maar al te goed: genoeg te doen, want een merk is nooit af!

Heracles Almelo instagram Heracles Almelo instagram

Bekijk ook deze sterke cases.

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT leerlingen Heutink ICT leerlingen

Saxion Hogeschool

Lees verder
Saxion case Saxion case

TenCate Outdoor Fabrics

Lees verder
Ten Cate Outdoor Fabrics campagne Ten Cate Outdoor Fabrics campagne

Twente Branding

Lees verder
Twente Board ROC van Twente Twente Board ROC van Twente
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op