Een goed logo laten ontwerpen is als het creëren van een aanvoerder voor je visuele identiteit. Maar wat is een goed logo? En hoe bepaal je de uitgangspunten voor het logo van je organisatie? Met meer dan 20 jaar ervaring zit het ontwerpen van logo’s in ons bloed. Het is een vak apart waar oog voor detail het verschil maakt.

Lees hieronder verder

Wat is logo ontwerp precies?

De gele M, de strakke swoosh, het appeltje met de hap eruit. Een logo betekent enorm veel voor je merk. Er zijn zoveel middelen, momenten en manieren om te communiceren, allemaal momenten om met je logo indruk te maken. Een goed logo is de vertaling van het gevoel dat je wilt overbrengen. Zowel intern als extern. Je kunt bewust kiezen voor een beeldmerk of juist gaan voor alleen een woordmerk. Geen idee waar te beginnen? Wij helpen je verder!

Logo laten ontwerpen Logo laten ontwerpen

Waarom is een logo laten ontwerpen belangrijk?

Met je logo maak je een statement. Het is meer dan even je bedrijfsnaam in een ander lettertype zetten. Jij bent met jouw organisatie ‘one of a kind’ en je logo onderstreept dat. Een logo laten ontwerpen door professionele ontwerpers geeft je een beeldmerk waarmee je jaren, of zelfs decennia, vooruit kan. Een logo dat jouw identiteit samenvat, uitdraagt én je doelgroep aanspreekt.

Waar een goed logo aan voldoet:

  • Herkenbaar design
  • Passend bij merkidentiteit en kernwaarden
  • Passend bij belevingswereld van de doelgroep
  • Onderscheidend van concurrenten

Hoe ontwikkelen we een sterk logo?

Een logo laten ontwikkelen, begint bij ontdekken wie je bent en waar je voor staat. Met de uitkomst van de positionering, kernwaarden en visie gaan wij aan de slag. We stellen uitgangspunten vast door middel van een moodboard en bepalen de praktische richtlijnen. We ontdekken stap voor stap welke stijl het beste aansluit bij het merkverhaal. Dat werken we uit tot een logo ontwerp dat we samen bespreken. We kijken kritisch naar spatiëring van letters, verhoudingen van een eventueel beeldmerk en testen gebruik in verschillende formaten. Je hoeft nooit meer te zoeken naar je logo in die ene versie en bestandsextensie, want die krijg je van ons aangeleverd in een compleet logo-pakket.

Onze cases in de spotlight

Heracles Almelo

Lees verder
Heracles almelo staand 1 Heracles almelo staand 1

Het Verzet Kraakt

Lees verder
Logo Het Verzet Kraakt Logo Het Verzet Kraakt

FBK Games

Lees verder
Fbk games abri Fbk games abri

Saxion Hogeschool

Lees verder
Saxion staand2 Saxion staand2

De Kok

Lees verder
De Kok fotografie De Kok fotografie

Deltex

Lees verder
Deltex Deltex

Merkdesign gaat verder dan logo ontwerp

Morskieft Ontwerpers

Een sterk logo nodig voor jouw merk?

Kom met ons kennismaken of sparren. Digitaal of op kantoor in Dock36.

Neem contact op