FBK Games

De Fanny Blankers-Koen Games, oftewel de FBK Games in Hengelo zijn een begrip in de atletiekwereld. Het is dé Nederlandse klassieker in de atletiek, waar toppers als Dafne Schippers, Sifan Hassan en Nadine Visser zich steevast laten zien. Die FBK Games kregen een geheel nieuwe opzet en daar hoorde ook een vernieuwde uitstraling bij.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

Door onze relatie met de FBK Games werden we uitgenodigd voor een pitch voor de vernieuwde stijl. Een kans die we met beide handen aangegrepen. Er werden avonden doorgewerkt en designsprints getrokken om uiteindelijk een concept over de finishlijn te trekken. Met resultaat: winst!

FBK Games - Ticket to Tokyo FBK Games - Ticket to Tokyo
Fbk games ontwerp logo Fbk games ontwerp logo

Onze aanpak

Alles begon met een uitgewerkt concept waarin we een beeld creëerden dat past sport op wereldniveau. Een beeld van rust, kracht en esthetiek. Aandacht voor de sport. In het logo, campagnebeelden, kleurcodes en typografie. Vanuit daar konden we gaan bouwen aan een eenduidige uitstraling die past bij de nieuwe opzet van de FBK Games.

Dat leidde tot een logo zonder opsmuk. Een stevige uitstraling die schittert door simpelheid. We lieten ons inspireren door de atletiekbaan en werkten millimeter voor millimeter aan de juiste verhouding van de letters en het beeldmerk.

Voor de nieuwe stijl hebben we bewust gekozen voor een clean en esthetisch beeld, waarbij we het spanningsveld opzoeken tussen fotografie, vorm en typografie. Voor een event als de FBK Games worden ontzettend veel middelen gemaakt. Van e-tickets en abri’s tot parkeerbordjes en facebookberichten. You name it, we’ve made it.

In alle elementen die we hebben ontworpen is ook kleur een belangrijk onderdeel. De combinatie tussen blauw, rood en oranje zorgt voor een frisse eigen kleurencombinatie met een knipoog naar Twente. Dit zie je goed terug in de website die, net als de app, in samenwerking met TRIMM werd ontwikkeld.

Een kleine impressie van de FBK Games

Fbk games bord
FBK startlijst 2x
FBK doek 2x
Sifan Hassan FBK Games

Het eindresultaat

Cut the crap en zorg dat de details kloppen. Dat is wat topatleten doen. En dat is dan ook wat de FBK Games uitstralen dankzij de nieuwe visuele identiteit. Een stijl van rust en soberheid, waarbij alle aandacht wordt gelegd op de kunst van atletiek in haar puurste vorm. Want dat is de ware kracht van de FBK Games. We ontwikkelden allerlei middelen die geschikt zijn om meerdere jaren te gebruiken. Daarnaast passen we ieder jaar middelen aan of ontwerpen we nieuwe. Denk aan programmaboekjes, visuals voor op de schermen, social media content en abri posters. Ieder jaar kijken wij samen met de organisatie naar verbeteringen, in opzet en vorm. We streven samen naar een stijl die herkenbaar is, mensen het stadion in trekt en daarnaast praktische informatie optimaal overbrengt. Met de atleten en de prachtige silhouetten als kern, want daar draait het om!

Bekijk de website
Fbk games atletiek beeld Fbk games atletiek beeld

Wat hebben we
precies gedaan?

Bekijk ook deze sterke cases.

De Kok

Lees verder
De Kok fotografie De Kok fotografie

Gemeente Deventer

Lees verder
Gemeente Deventer merkidentiteit case Gemeente Deventer merkidentiteit case

Het Verzet Kraakt

Lees verder
Het Verzet Kraakt Het Verzet Kraakt

Silk-ka

Lees verder
Silk-ka bloemen Silk-ka bloemen
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op