Natuurlijk kun je reclame maken op de traditionele manier. Heel vaak je gezicht laten zien als merk, op veel verschillende kanalen met hierin vaak een trigger zoals een aanbieding of lage prijs voor een dienst op product. Veel loyaliteit krijg je niet van je klanten op deze wijze. Wij helpen je om meer binding te krijgen voor de lange termijn. Hoe? Door een contentstrategie te bedenken, te ontwikkelen en toe te passen. Lees verder!

Lees hieronder verder

Wat is een contentstrategie?

Een plan voor het maken én delen van waardevolle informatie met een bepaalde doelgroep om jouw organisatiedoelen te bereiken. Dat is contentstrategie. Zoals je leest is dit niet gebonden aan een bepaald kanaal of middel. Om goede contentstrategie te bedenken focus je je op de waarde die je als merk kan toevoegen en hoe het aansluit bij jouw doelen.

Waaraan voldoet een goede contentstrategie:

  • Het past bij de identiteit van de organisatie
  • Het geeft aan hoe de informatie waarde toevoegt
  • Het legt vast voor welke doelgroep(en) deze informatie relevant is
  • Het draagt bij aan één of meerdere organisatiedoelen
Huisstijl implementeren Huisstijl implementeren

Waarom heb je een contentstrategie nodig?

Mensen worden de hele dag door overspoelt met communicatie uitingen van verschillende merken. Voorheen werd er vaak geadverteerd vanuit prijzen of aanbiedingen, maar daarmee bouw je nog niet aan een loyale groep mensen die in jouw merk gelooft. Alleen wanneer jij vanuit jouw waarden en identiteit communiceert met waardevolle content ga je een oprechte relatie aan. Je bent hier niet alleen aan het zenden, maar je voegt daadwerkelijk waarde toe en gaat de interactie aan. Deze strategie gaat uit van de doelen die je vanuit jouw organisatie hebt opgesteld, denkt in onderwerpen en thema’s en dan pas in kanalen. Deze onderwerpen kun je dan op verschillende manieren inzetten.

Een goed voorbeeld van een verrassende contentstrategie komt van de Hartstichting. In corona-tijd mochten zij niet meer langs de deuren met hun welbekende collectebus en dus daalden de inkomsten flink. Hun doel? Meer donaties genereren van niet-donateurs. Zij focusten zich op de uitdagingen die corona met zich meebracht (minder beweging), hun eigen doelen (meer donaties en mensen bewust maken van wat goed is voor hart- en vaten) en de belevingswereld van hun doelgroep (het missen van contact en de mobiele telefoon). Dit alles kwam samen in de wandel-app Ommetje. Een grote hoeveelheid downloads en gebruikers was het resultaat mét de daaruit voortvloeiende eenmalige digitale donaties. Contentstrategie en marketing op z’n best.

Hoe ontwikkelen we een contentstrategie voor jou?

We leggen de doelen van jouw bedrijf naast de belevingswereld van de doelgroep die jij wilt aanspreken. We gaan op zoek naar de raakvlakken en thema’s die jullie beide bezighouden en bedenken 101 ideeën om uiteindelijk tot een passende en creatieve strategie te komen. Natuurlijk moeten we daarvoor weten waar jouw organisatie voor staat en waar je naartoe wilt. Een goede merkidentiteit waaraan we de contentstrategie kunnen toetsen legt hiervoor de basis.

Onze cases in de spotlight

Twente Branding

Lees verder
Twente branding staand3 Twente branding staand3

FBK Games

Lees verder
FBK Games - Ticket to Tokyo FBK Games - Ticket to Tokyo

Deltex

Lees verder
Deltex staand2 Deltex staand2

ZuivelNL

Lees verder
ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector

Merkstrategie gaat verder dan contentstrategie

Morskieft Ontwerpers

Meer weten over het ontwikkelen van een contentstrategie?

Kom met ons kennismaken of sparren. Digitaal of op kantoor in Dock36.

Neem contact op