Twente Branding

Twente is een groene ecologische topregio. Een prachtig gebied waar overheden, ondernemers en onderwijs samen bouwen aan een duurzame toekomst. Daarvoor is jong talent essentieel. Hoog- en praktisch opgeleide Generatie Z’ers die innovatieve oplossingen bedenken voor de uitdagingen van morgen. Maar hoe creëer je een visuele identiteit die de juiste mensen raakt? En hoe vertaal je dat naar een huisstijl voor meerdere brands? We gingen de uitdaging aan.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

Twente Branding (het economisch domein van Twente) vroeg ons de bestaande huisstijl te revitaliseren, om beter aan te sluiten op de nieuwe ambities van de doelgroep (generatie Z). Dit leidde vervolgens tot een rebranding van Twente.com en een nieuwe contentstrategie.

Twente advertentie Twente advertentie
Save the date uitnodiging Twente Board Twente Branding Save the date uitnodiging Twente Board Twente Branding

Onze aanpak

De herontwikkeling van de huisstijl begon aan de hand van meerdere inhoudelijke sessies met een echte Twentse projectgroep, waarin de doelgroep een belangrijke stem had. De gezamenlijke uitdaging was een huisstijl ontwikkelen die zorgt voor herkenning van het merk, maar ook vrijheid biedt in uitstraling en invulling. Zo sluit je optimaal aan bij de doelgroep en de boodschap. Dat leidde tot een beeldtaal met de kleur zwart als drager, die kan worden gecombineerd met een breed kleurenpalet, maar waarbij de kleur rood op belangrijke momenten terugkomt. Ook het gebruik van beeld en typografie pasten we aan. Er is een huisstijl ontstaan die past binnen de lijn van Twente, met een zeer eigen signatuur.

Rebranding twente.com

De rebranding van de website twente.com resulteerde in een andere inrichting. De oude website was volledig gekoppeld aan de UN Global Goals. Dit liet zien hoe Twente werkt aan het oplossen van wereldwijde vraagstukken. Bovendien kregen partners een podium en wordt Twente internationaal ‘vermarkt’. Daarnaast bevatte de website een vacaturebank, waarop partners vacatures konden plaatsen én ‘boosten’ om goed zichtbaar te worden in Twente.

We houden deze basis (Global goals en vacatures) in stand, maar richten het anders in. De ingang van twente.com richten we nu op twee pijlers: Talent-Werk en Ondernemen-Innovatie. We koppelen de populaire vacaturebank en de aantrekkelijke innovaties aan de doelgroepen. Hierdoor blijven de Global Goals relevant, maar zal de taal en uitstraling beter aansluiten bij de relevante lezer.

Bekijk de website
Twente vacatures
Mockups Website Redesign Twente com Mockups Website Redesign Twente com

Het eindresultaat

Twente kan vertrouwen op een platform (twente.com) dat aansluit bij alle verwachtingen en ambities van de regio. Van campagnes voor Twentse vacatures tot de ‘vermarkting’ van Twente. Een platform dat zich breed presenteert, maar ook gericht effect heeft. Zo bouwen we samen verder aan een toekomstbestendig Twente.

Dit project is op dit moment nog niet live, door verschillende partijen wordt er hard gewerkt aan de technische realisatie van twente.com.

Bekijk de website

Wat hebben we
precies gedaan?

Bekijk ook deze sterke cases.

ZuivelNL

Lees verder
ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector

Deltex

Lees verder
Deltex Deltex

FBK Games

Lees verder
Fbk games hordelopen Fbk games hordelopen

Het Verzet Kraakt

Lees verder
Het Verzet Kraakt Het Verzet Kraakt
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op