Je werk is voor jou volkomen normaal. Projecten, taken, deadlines… de dagelijkse gang van zaken. Maar wat als het delen van jouw ‘normale’ werkzaamheden anderen raakt en inspireert? Als een kijkje in jouw organisatie leidt tot nieuwe klanten en nieuwe medewerkers? Door content te creëren vanuit jouw kennis en organisatie val je op en versterk je je merk. Delen is vermenigvuldigen! En web- en social mediakanalen zijn hiervoor de uitgelezen plek.

Lees hieronder verder

Wat is contentcreatie precies?

Alles wat je deelt op social media en het web is content met potentie. Een pakkend verhaal bij een foto op LinkedIn. Een interessante blogpost of een toffe visual ter illustratie van het onderwerp. Toch is contentcreatie iets wat iemand wat veel mensen ‘er even bij doen’. Zonde, want met slimme contentcreatie bouw je in no-time een eigen publiek op. Een groep mensen waar je interactie mee hebt en die potentieel klant of zelfs ambassadeur kan worden. Wat je met deze groep deelt is aan jou. De vorm waarin je dit giet, daar kunnen wij je bij helpen!

Waaraan voldoet goede contentcreatie:

  • Het sluit aan bij de interesses van je doelgroep
  • Het benadrukt je onderscheidend vermogen
  • Het heeft een laagdrempelige vorm
  • Het heeft een sterke strategie
Contentbureau Contentbureau

Waarom is contentcreatie belangrijk?

Met passende content blijf je betekenisvol. Het zorgt voor doorlopende touchpoints met je merk, waardoor iemand je niet zomaar vergeet. Misschien worden je volgers blij van je diepgaande kennis, of misschien juist van een hilarische video vanuit het kantoor, met contentcreatie ontdek je de juiste snaar en leer je over de interesses van je volgers. Doe je het goed, dan zullen ze je content delen, liken of erop reageren én zal jouw merk zich als een lopend vuurtje verspreiden.

Hoe ontwikkelen we de juiste content?

Vanuit je organisatiedoelen bepalen we subdoelen die we met contentcreatie kunnen bereiken. Bijvoorbeeld meer leads via social media, meer clicks op de website of meer telefoontjes. De contentkeuzes sluiten we aan bij jouw organisatie. De één is gebaat bij een actief Instagram-account, waarop we iedere week een aantal keer op posten, de ander juist bij verdiepende artikelen en strak uitgewerkte whitepapers op de website. Wij helpen je zoeken naar de juiste mix. We helpen je met het opbouwen van volgers en zorgen dat de content die we creëren past bij jouw merkidentiteit, tone of voice en huisstijl. Er is niet één gouden regel, maar wel een hoop handigheidjes waar je we graag mee ondersteunen.

Onze cases in de spotlight

Silk-ka

Lees verder
Silk-ka corporate fotografie Silk-ka corporate fotografie

Twente Branding

Lees verder
Twente branding staand4 Twente branding staand4

Heracles Almelo

Lees verder
Heracles Almelo logo ingang Heracles Almelo logo ingang

Saxion Hogeschool

Lees verder
Saxion staand4 Saxion staand4

Merkactivatie gaat verder dan contentcreatie

Morskieft Ontwerpers

Hulp nodig bij contentcreatie?

Kom met ons kennismaken of sparren. Digitaal of op kantoor in Dock36.

Neem contact op