Merkidentiteit, check. Nieuwe huisstijl, beeldconcept, tone of voice, check. En dan? Hoe implementeer je een nieuwe visuele identiteit. Met een big bang vol nieuwe communicatiemiddelen of juist met stille trom en in verschillende fases? Met meer dan 20 jaar ervaring kunnen wij je helpen de beste keuze te maken. We helpen je beslissen wat het beste past bij jouw overgang, werkwijze en budget.

Lees hieronder verder

Wat is huisstijlimplementatie precies?

Een nieuwe huisstijl is niet klaar bij de presentatie, dan begint het pas! Daarna wil je namelijk de huisstijl binnen de passende merkstrategie doorvoeren op alle communicatiemiddelen. Dit is de huisstijlimplementatie. En daarin is een grondige aanpak enorm belangrijk. Wij helpen je aan alle details te denken en je huisstijl een passende kickstart te geven. Je wil namelijk voorkomen dat verschillende stijlen door elkaar lopen en juist afbreuk doen aan je uitstraling. Bij een revitalisering of minder ingrijpende aanpassing kun je er echter wel voor kiezen om gefaseerd over te gaan op je nieuwe huisstijl.

Huisstijl implementeren Huisstijl implementeren

Waarom is het gedegen uitrollen van je huisstijl belangrijk?

Een ontwerpproces is fantastisch. Je merkidentiteit verandert ineens in perfect passende kleuren, typografie, beeld en vorm. Maar het echte effect bereik je pas daarna, met een slimme implementatie van je huisstijl. Wanneer je het uitrollen aandachtig aanpakt wordt je merk consistent en herkenbaar. Daarnaast geeft het een basis voor de toekomst. Je merk is immers nooit ‘af’. Met een stevige huisstijl implementatie is het veel makkelijker om je merk consistent door te zetten tijdens ontwikkelingen of groei.

Hoe helpen we je bij jouw huisstijlimplementatie?

We verzorgen de implementatie op basis van een helder plan. Hierin bepalen we bijvoorbeeld welke middelen de meeste prioriteit hebben of het meest complex zijn, wanneer het ‘big bang’ moment is of hoe we de gefaseerde overgang indelen. We bepalen samen of je huidige middelen nog passen bij je positionering en waarden en hoe we ze eventueel kunnen aansluiten bij je nieuwe merkidentiteit. We vragen, kijken kritisch en nemen je mee in nieuwe overwegingen. En we zorgen er natuurlijk voor dat het plan vloeiend wordt uitgevoerd.

Onze cases in de spotlight

FBK Games

Lees verder
Fbk games bord Fbk games bord

Gemeente Deventer

Lees verder
Gemeente Deventer merkidentiteit case Gemeente Deventer merkidentiteit case

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT leerlingen Heutink ICT leerlingen

De Kok

Lees verder
De Kok accountants merkidentiteit proces De Kok accountants merkidentiteit proces

Merkactivatie gaat verder dan huisstijlimplementatie

Morskieft Ontwerpers

Meer horen over een huisstijl implementeren?

Kom met ons kennismaken of sparren. Digitaal of op kantoor in Dock36.

Neem contact op