Heutink ICT

Heutink ICT is al 20 jaar marktleider in digitalisering en ICT in het (basis)onderwijs. Naast het leveren van alle fysieke producten zoals laptops en tablets groeiden ze uit tot experts in softwareontwikkeling en digitale veiligheid. Een sterke organisatie, die een sterk merk verdient.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

Door de enorme groei kon Heutink ICT steeds meer betekenen voor het onderwijs. Maar groei en een breed palet aan diensten kennen ook uitdagingen. Een duidelijke positionering is er daar één van. Om hun identiteit te matchen met de ambities wilde Heutink het merkverhaal aanscherpen, een duidelijke merkstrategie bepalen en een visuele identiteit en website ontwikkelen die past bij de toekomst. We mochten hen van begin tot eind begeleiden en samen met bevlogen professionals werken aan een sterk merk!

Heutink ICT leerlingen Heutink ICT leerlingen
Heutink ICT merkstrategie Heutink ICT merkstrategie

Onze aanpak

Om Heutink ICT en de markt te leren kennen werden we onderdeel van de organisatie. We verdiepten ons in de mensen, diensten en producten en kregen inzicht in de vraagstukken van klanten, de doelgroep en de markt. Met al die kennis ontwikkelden wij een aangescherpt merkverhaal dat naadloos aansloot op de positionering, merkwaarden en visie van Heutink ICT.

Met het merkverhaal als kader keken we kritisch naar de producten en diensten. Worden ze logisch aangeboden? Snapt de klant de structuur en samenhang? Door samen de doelgroep te bepalen ontstond inzicht in de behoeften van klanten. Dat leidde tot een nieuwe, heldere structuur waarbij we producten en diensten onderverdeelden in leren, werken, communiceren en beheren.

We onderscheidden eigen producten met die van derden en vanuit een endorsed merkstrategie ontwierpen we een logo structuur voor de eigen producten. Zo brachten we eenheid in de uitstraling van producten, zonder de individuele waarde van de producten te verliezen.

Heutink ICT huisstijlhandboek logo
Heutink ICT huisstijlhandboek vorm
Heutink ICT huisstijlhandboek productlogo
Heutink ICT huisstijlhandboek beeld

Flexibele identiteit

De nieuwe structuur verwerkten we ook in de website en de huisstijl. We vulden bijvoorbeeld de rode huisstijlkleur aan met vier andere kleuren die goed matchen en de veelzijdigheid van de organisatie beter tot uiting brengen.

De website kreeg nieuwe kleuren en beelden werd ingericht op duidelijke vindbaarheid van informatie. Een simpel menu biedt overzicht over onderwerpen en slimme interne links triggeren bezoekers om verder te lezen.

Door een subtiele aanpassing van het logo (de punt werd groter en naar boven geplaatst) past het meer bij deze tijd en is het inzetbaar op alle (digitale) middelen.

Die punt uit het logo zetten we centraal in de huisstijl. Soms groot, soms klein, soms in een felle kleur en soms alleen in een grijze outline. Hierdoor ontstond een visuele identiteit die flexibel in te zetten is, maar altijd herkenbaar blijft.

Heutink ICT website
Heutink ICT folder
Heutink ICT website
Heutink ICT saleskit poster
Heutink ICT social media
Heutink ICT fotografie behind the scenes
Heutink ICT website

Waar zijn we nu mee bezig

De website is live, de salesteams zijn helemaal klaar om de boer op te gaan met de saleskit. Genoeg reden voor champagne, maar het feest is eigenlijk pas net begonnen. We blijven Heutink ICT namelijk helpen hun merkidentiteit uit te breiden en te versterken de komende jaren. Zo breiden we de saleskits uit met extra communicatietools en voeren we de nieuwe visuele identiteit stapsgewijs verder door op alle (toekomstige) middelen. We blijven Heutink ICT helpen met deze huisstijl-implementatie, van e-mail handtekening tot aan social templates. We hebben alle vertrouwen in een jarenlang partnerschap!

Bekijk de website
Heutink ICT laptop Heutink ICT laptop

Wij laten ICT werken voor het lerende kind

Heutink ICT klaslokaal
Heutink ICT Digibord
Heutink ICT laptop
Heutink ICT kinderen laptop

Bekijk ook deze sterke cases.

Saxion Hogeschool

Lees verder
Saxion case Saxion case

TenCate Outdoor Fabrics

Lees verder
Ten Cate Outdoor Fabrics campagne Ten Cate Outdoor Fabrics campagne

Twente Branding

Lees verder
Twente Board ROC van Twente Twente Board ROC van Twente

ZuivelNL

Lees verder
ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op