Met de komst van internet en alle digitale devices die we dagelijks gebruiken, is er voor merken een compleet nieuwe dimensie bijgekomen. Eentje die wat ons betreft te weinig benut wordt. Veel mensen komen voor het eerst in aanraking met jouw merk via de digitale weg. Denk bijvoorbeeld aan een website of app. Die eerste kennismaking wil je toch optimaal benutten? En met welke zaken moet je eigenlijk rekening houden wanneer je jouw merk digitaal ook een eigen karakter wilt meegeven? Wij praten je graag bij!

Lees hieronder verder

Wat is een digitale strategie precies?

Een digitale strategie vloeit voort vanuit je merkstrategie, maar gaat wat meer de diepte in. De digitale diepte welteverstaan. We doen onderzoek naar digitale trends binnen en buiten jouw sector. We kijken vanuit de doelgroepbepaling welke groepen we vooral aanspreken met de digitale kanalen en op welk moment zij jouw merk online tegenkomen. Ook kijken we naar de praktische kant van het verhaal. Welke digitale middelen heb je al en welke moeten er komen? Welke functionaliteiten moeten er minimaal in zitten en hoe zit het met de online vindbaarheid van jouw organisatie? Als laatste worden er ook doelen vastgelegd. Het voordeel van online is dat veel van deze doelen meetbaar zijn. Van de data uit het verleden kunnen we leren en kunnen we bepalen welke data het belangrijkste is binnen jouw digitale omgeving.

Waaraan voldoet een goede digitale strategie:

  • Het draagt bij aan de bepaalde merkstrategie
  • Het omschrijft doelgroepen, trends en functionaliteiten
  • Er wordt aandacht besteed aan online vindbaarheid
  • Er wordt gekeken naar bestaande data en hoe er in de toekomst gemeten wordt
Website laten maken Website laten maken

Waarom heb je een digitale strategie nodig?

Op digitaal gebied liggen veel kansen. Het kan altijd meer eigen, meer in lijn met jouw merk. Om dit aan te laten vullen op de merkstrategie en jouw merkidentiteit hebben we extra informatie en onderzoek nodig. Door gedegen onderzoek te doen, kun je nog beter voldoen aan de wensen van jouw doelgroep. En net als bij jouw merkstrategie geeft het houvast tijdens de ontwikkeling van een digitaal product. Je kunt alle keuzes spiegelen aan de bepaalde strategie en helpt je daardoor focus te houden op het beoogde doel.

Hoe ontwikkelen we een digitale strategie voor jou?

We hanteren altijd een een vragenlijst die we samen doornemen. Om de vragen goed te kunnen beantwoorden, moet er voorwerk worden verricht. Denk aan het verzamelen van de huidige data en het duidelijk krijgen van jouw organisatiedoelen. Daarnaast werken we met persona’s en (digitale) klantreizen. We krijgen op die wijze inzicht in welke doelgroepen digitale wensen hebben en hoe we daaraan kunnen voldoen als dit ook wenselijk is vanuit de ambitie van jouw organisatie. Deze elementen samen vormen een compact document dat de basis vormt voor alle vervolgkeuzes binnen het proces voor de ontwikkeling van een digitaal product.

Onze cases in de spotlight

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT klaslokaal Heutink ICT klaslokaal

ZuivelNL

Lees verder
ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL - ketenorganisatie van de zuivelsector

Deltex

Lees verder
Deltex Delden Deltex Delden

De Kok

Lees verder
De kok staand5 De kok staand5

Merkstrategie gaat verder dan digitale strategie

Morskieft Ontwerpers

Ook een digitale strategie nodig?

Kom met ons kennismaken of sparren. Digitaal of op kantoor in Dock36!

Neem contact op