De Kok

De Kok ondersteunt ondernemers op het gebied van financiële, personele en fiscale vraagstukken. Met vestigingen in Almelo, Enschede en Denekamp is De Kok een serieuze speler in hun branche. Maar als echte Twentse ondernemers houden ze niet van borstklopperij. Gewoon aan het werk zijn ze op hun best. En dat was precies wat ze wilden uitstralen

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

Het oude beeldmerk van een ouderwetse schrijfveer sloot al een tijd niet meer aan bij de werkzaamheden en ambities van De Kok. Het bedrijf staat juist voor een blik op de toekomst, diepgaande kennis en persoonlijk betrokkenheid. Daarom was het tijd voor een frisse uitstraling, die past bij het DNA van De Kok en wordt gedragen door iedereen binnen de organisatie.

Die nieuwe uitstraling mocht ook worden doorgevoerd in de communicatiemiddelen, zoals de e-mail handtekening, visitekaartjes en het digitale visitekaartje: de website. Tja, dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

De Kok fotografie De Kok fotografie
De Kok huisstijl sessie De Kok huisstijl sessie

Onze aanpak

‘Wat nou als we alle medewerkers laten meedenken over de nieuwe uitstraling?’ Met deze vraag begon het avontuur bij De Kok. Een moment later brainstormden kleine groepjes medewerkers met behulp van onze methodieken en uitstekende pizza’s over de identiteit van hun organisatie. Van receptioniste tot MT-lid, iedereen dacht mee over de merkidentiteit van De Kok.

Die sessie was een fantastisch begin, met veel waardevolle input. Bij een dienstenorganisatie bepalen vooral de medewerkers waar de organisatie voor staat. Door iedere mening te horen ontstaat een verhaal dat door de hele organisatie gedragen wordt. Ook hier. De waardevolle informatie uit de sessie verwerkten we tot een merkidentiteitsdocument met daarin de merkwaarden, missie en visie. Tijdens een gezamenlijke lunch presenteerden en bespraken we het document.

Het document bepaalde een koers, met een projectgroep vertaalden we dit naar visuele elementen. In het logo maakten we een duidelijke keuze voor een woordmerk. Niet teveel poespas, maar wel met een eigen karakter. De combinatie van typografie en kleur is passend bij het gedegen karakter van De Kok. Vanuit het ontwikkelde beeldconcept werden er nieuwe bedrijfsfoto’s geschoten en vanuit de doelgroepbepaling konden we snel de structuur van de website bepalen.

Neem contact op
De Kok visitekaartje
De Kok brief envelop
De Kok productblad
De Kok auto
De Kok visitekaartjes
De Kok website

Het eindresultaat

Iedereen in de organisatie heeft bijgedragen aan het vastleggen van de identiteit en de doorvertaling ervan in bestaande én toekomstige communicatiemiddelen. Dat leidde tot een website waarop bezoekers snel hun weg vinden. Ze ontdekken wat De Kok hen kan bieden, maar ook aanvullende service over bijvoorbeeld accountancysoftware. Het persoonlijke karakter van De Kok brachten we terug in de echte gezichten op de website. En de no-nonsense cultuur vind je terug in het onderscheidende, maar duidelijke logo. Bij De Kok zijn ze aan het werk op hun best en die professionaliteit stralen ze nu ook echt uit!

Bekijk de website
De kok vierkant2 De kok vierkant2
De Kok fotografie
De Kok fotografie
De Kok fotografie
De Kok schrijven
Met al onze medewerkers hebben wij met deskundige support van Morskieft Ontwerpers onze drijfveren en kernwaarden vastgesteld, onze merkidentiteit gerevitaliseerd en de vertaalslag gemaakt in vorm, kleur, tekst, materiaal, beeld en geluid. Dit proces gaf energie en is een stevig fundament voor onze organisatie en onze ambities.
- Eric Post, accountant en partner De Kok accountants & adviseurs

Bekijk ook deze sterke cases.

Gemeente Deventer

Lees verder
Gemeente Deventer merkidentiteit case Gemeente Deventer merkidentiteit case

Heracles Almelo

Lees verder
Heracles Almelo fans Heracles Almelo fans

Heutink ICT

Lees verder
Heutink ICT leerlingen Heutink ICT leerlingen

Saxion Hogeschool

Lees verder
Saxion case Saxion case

TenCate Outdoor Fabrics

Lees verder
Ten Cate Outdoor Fabrics campagne Ten Cate Outdoor Fabrics campagne

FBK Games

Lees verder
Fbk games hordelopen Fbk games hordelopen
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op