Wat zijn je drijfveren en waarmee onderscheid je je van anderen in de markt? De merkwaarden van jouw organisatie vormen een belangrijk onderdeel van je identiteit. Maar hoe ontdek je jouw merkwaarden? En waarom zijn ze zo belangrijk voor een succesvolle organisatie? Wij bieden je de helpende hand!

Lees hieronder verder

Wat zijn merkwaarden precies?

Jouw merkwaarden, ook wel kernwaarden of drijfveren genoemd, vertellen iets over wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naartoe wil. Wat vind je belangrijk en waar ligt je focus? Je kunt niet zomaar een aantal woorden kiezen voor je merkwaarden. Nee, jouw merkwaarden zitten al in je bloed. En als het goed is ook in die van je collega’s. Door deze naar boven te halen en vast te leggen leg je een stevig fundament voor een onderscheidende merkidentiteit.

Waaraan voldoen scherpe merkwaarden:

  • Ze zeggen iets over de cultuur en houding binnen een organisatie
  • Ze geven vorm aan ambitie
  • Ze zijn krachtig en duurzaam
  • Ze komen uit het hart van de organisatie en klinken door in het gedrag
Merkwaarden Merkwaarden

Waarom heb je sterke merkwaarden nodig?

Wanneer je iemand ontmoet, probeer je altijd een beeld te vormen van iemands karakter. Waar staat iemand voor? Wat vindt-ie interessant? Waar herken je jezelf in? Met een merk is dit precies hetzelfde. Heldere merkwaarden werken verhelderend voor (potentiële) klanten, partners of opdrachtgevers. Ze helpen hen om zich te identificeren met jouw organisatie.

Merkwaarden zijn sturend. Ze bepalen waar je focus ligt en welke koers je in de toekomst kiest. Maar het helpt je ook om de juiste mensen te raken met je communicatie. Intern, extern en zeker op de arbeidsmarkt. Waarom zou iemand bij jouw organisatie willen werken? Wanneer zij zich kunnen identificeren met jouw merkwaarden heb je het antwoord.

Hoe ontdekken en formuleren we deze merkwaarden?

Jouw merkwaarden zitten al in jouw organisatie. Wij halen ze alleen maar naar boven, scherpen ze aan en maken ze toekomstbestendig. Hoe? Door veel vragen te stellen en vooral goed te luisteren. Heel goed te luisteren. Het liefst naar mensen uit alle lagen van de organisatie. Alleen op die manier vind je jouw oprechte en unieke waarden. Daarnaast maken wij gebruik van onze zelfontwikkelde drijfveren-tool. We bepalen met elkaar welke merkwaarden de basis vormen en welke waarden onderscheidend vermogen creëren.

Onze cases in de spotlight

Deltex

Lees verder
Deltex Deltex

Silk-ka

Lees verder
Silk ka flowers Silk ka flowers

Heracles Almelo

Lees verder
Heracles almelo staand 3 Heracles almelo staand 3

Merkidentiteit gaat verder dan merkwaarden

Ook jouw merkwaarden vastleggen of aanscherpen?

Kom met ons kennismaken of sparren. Digitaal of op kantoor in Dock36.

Neem contact op