Deltex

Deltex is een bedrijf om van te dromen. Letterlijk zelfs, want het Deldense bedrijf bedenkt, produceert en verkoopt dekbedden en hoofdkussens. Van private labels, maar ook van topmerken als Cinderella, Walra, Sanidor of De Tesselaer. Deltex staat voor meer dan een halve eeuw familiegevoel, kwaliteit en innovatie. En wij mochten dat vertalen naar een sterke visuele identiteit.

Lees snel verder

Hoe dit project tot stand is gekomen

Een nieuwe website leek de belangrijkste missie, maar een goed gesprek bij Deltex leidde tot nieuwe inzichten. Het hele merk Deltex kon een frisse blik gebruiken, waarbij de organisatie zocht naar nieuwe ideeën voor de positionering van het hoofdmerk en alle submerken. Kortom: hoe maken we aan de klant én consument duidelijk waarvoor Deltex staat en hoe dit aansluit bij de wensen die zij hebben? Wij gingen op zoek naar het DNA van Deltex en verwerkten dit tot een passende visuele identiteit en website.

Deltex Delden Deltex Delden
Team Morskieft is toegewijd, gefocust & prettig om mee samen te werken. Daardoor werden wij uitgedaagd om scherp(er) te zijn en werd het resultaat beter.
- Erick de Wolf, Deltex
Deltex Delden Deltex Delden

Onze aanpak

Om de ware merkidentiteit van Deltex te ontdekken organiseerden we twee uitvoerige sessies met de sleutelfiguren uit de organisatie. We leerden over de werkwijze, het karakter en de doelen van het bedrijf. We leerden dat Deltex staat voor een hecht familiegevoel, met grote hang naar kwaliteit, rechtdoorzee en zelfverzekerd over kennis en kunnen. Die lessen vertaalden we naar een sterke merkbelofte ‘Jouw slaap is ons vak’ met als pay-off ‘Bron van beter slapen’. Daarnaast stelden we een duidelijke langetermijnvisie op: uitbreiden binnen Europa. Een stip op de horizon, waar Deltex vanuit de eigen kernwaarden en positionering iedere dag naartoe kan werken.

Doelgroepen

Naast Deltex zelf keken we ook naar de doelgroepen. We creëerden een beeld bij de groepen met uitgewerkte persona’s, waarmee je je als merk makkelijker inleeft in klanten. De persona’s helpen Deltex beter inspelen op behoeften van klanten en de relaties met klanten versterken.

Huisstijl en website

De identiteit, merkbelofte en doelgroepen gaven we een gezicht met de een nieuwe huisstijl en website. We kozen voor een stevige letter als basis voor het logo. De openheid in letters zorgt voor lucht, wat refereert aan de producten die Deltex maakt. We zorgden voor een website met een duidelijke en prettige opbouw, waarbij we veel aandacht besteedden aan de verhouding tussen kleur, vorm en beeld. Het ‘Deltex-paars’ werd aangevuld met zacht rood en nieuwe fotografie bracht de 2.0 versie van de organisatie ook echt in beeld.

Neem contact op
Deltex Delden
Deltex logo
Deltex Delden
Deltex website
Deltex eigenaar
Deltex Delden

Waar zijn we nu mee bezig

Met de livegang van de nieuwe website lanceerden we het vernieuwde merk Deltex. We implementeerden de nieuwe huisstijl met de interne DTP’er, zodat bijvoorbeeld het logo op het verpakkingsmateriaal staat en de nieuwe stijl enthousiast werd gepresenteerd aan het personeel. Deltex is klaar voor de toekomst, als bron van beter slapen. We staan als creatieve partner graag naast ze in nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn we ook bezig met de ontwikkeling van eigen merken (De Tesselaer) en een eigen website (www.dekbed.nl). Kortom: een bedrijf om van te dromen.

Bekijk de website
Deltex Delden Deltex Delden

Bekijk ook deze sterke cases.

De Kok

Lees verder
De Kok fotografie De Kok fotografie

FBK Games

Lees verder
Fbk games hordelopen Fbk games hordelopen

Het Verzet Kraakt

Lees verder
Het Verzet Kraakt Het Verzet Kraakt

Silk-ka

Lees verder
Silk-ka bloemen Silk-ka bloemen
Morskieft Ontwerpers

Onze passie live voelen?

Iedere dag zijn we bezig met onze passie, het creëren van de beste ontwerpen voor onze opdrachtgevers.

Neem contact op